2009. február 15., vasárnap

Yorkshire terrier


Eredete:
~Nagy-Brittania
Besorolása:
~Toy terrier
Megjelenése:
~Hosszú szõrû terrier, a szőrzet nagyon sima és a test két oldalán egyenletesen lelóg. A választék az orrtól a farok végéig terjed.Nagyon tömör (kompakt) és elegáns, egyenes testtartású, jelentõségteljes a kisugárzása. Megjelenése életerõt sugároz, teste arányos.
Szőrzet:
~A testen mérsékelten hosszú, tökéletesen egyenes (nem hullámos), fényes, selymes szerkezetű, nem gyapjas. A fejen hosszú, arany tan-színû, mélyebb árnyalatú a fej két oldalán, a gyökerénél és az orron, ahol nagyon hosszú. A fej szõrzetének tan színe semmiképpen nem terjedhet ki a nyakra, a sötét vagy kormos színû szõrzet nem keveredhet a tan-színûvel. Színezet: A nyakszirttõl a farok végéig sötét acélkék (nem ezüstös kék) szõrzet borítja a testet, melybe nem keveredhet fakó, bronzszínű vagy sötét árnyalat. A mellkason sûrû, fényes tan-színû szõrzet. A tan-színű szõrzet a gyökerénél sötétebb, mint a szõrszál közepén, a vége felé egyre világosabb.
Magasság:
~22,5-23,5cm
Várható élettartam:
~14éw
Súlya:
~Kölyök korban általában 100 dkg alatt,felnőtt korban pedig 1,5 kg-tól fejlődnek tovább a kutyák.A testtömegük nem haladhatja meg a 3.1 kg-ot. Némely országokban 2.5 kg alatt nem engedélyezett a fajta tenyésztése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése