2009. március 1., vasárnap

5 top-tipp - Hozd ki a maximumot a hajadból :)

Első lépés

Válaszd a megfelelő frizurát! A vékony szálú hajú férfiak gyakran a hosszabb hajviseletet kedvelik, azért, hogy sűrűbbnek tűnjön a hajuk. A valóságban azonban azzal, hogy hosszan hagyják, pont az ellenkező hatást váltják ki. Ezzel szemben egy jó fazonú rövid haj a megfelelő választás arra, hogy elfedd vékonyodó hajszálaidat, és magabiztosabb legyél. A maximális hatás kedvéért a vágásnál ügyelni kell arra, hogy a frizura oldalt rövidebb legyen, a tetején pedig egy kicsit hosszabb. A kisebb optikai csalásnak köszönhetően a fejetetőn lévő haj dúsabbnak hat, és kevesebb törődést is igényel viselőjétől.

Második lépés

Ha tényleg törődsz a hajaddal, és szeretnéd megvédeni a környezet káros hatásaitól, a fejbőrödre is vigyáznod kell! Ha vékonyszálú hajad van, különösen fontos, hogy szinte minden egyes hajszálra extra figyelmet fordíts. Az új Head&Shoulders Hair Endurance (Hajvédelem férfiaknak) sampon amellett, hogy rendszeres használatával eltávolítja a látható korpa akár 100%-át, és lelassítja a hajtöredezésből adódó hajhullást is. A megfelelően ápolt haj pedig sűrűbbnek hat. Hogy a legtöbbet kihozd a samponodból, először a tenyeredbe önts egy keveset, dörzsöld össze, majd gyengéden masszírozd bele ujjaiddal a nedves hajba.


Harmadik lépés

Szárítsd hajadat megfelelően! A haj vizesen gyengébb (ennél fogva ilyenkor sérülékenyebb), ezért ne dörzsöld túl erőteljesen, amikor a törülközővel előszárítod. Helyette gyengéden, mindenféle extra nyomást mellőzve törölgesd, és óvatosan nyomkodd ki belőle a fölösleges vizet. Ha még nincs, szerezz be egy hajszárítót, mert ha hagyod természetesen megszáradni hajadat, azzal laposabbnak és vékonyabbnak tűnhet, mintha hajszárítóval szárítanád. A legtöbb férfi nem használ hajszárítót, ha mégis, gyakran nem helyesen. Az intenzív hőfokon való szárítással ugyanis további károsodásokat okoznak a hajak és a fejbőrnek. A legjobb eredmény elérése érdekében a megfelelő szárítás min. 10-15 cm távolságból és alacsony fokozaton történjen.

Negyedik lépés

Formázz helyesen! A hajformázó termékek megfelelőek arra, hogy egyedi külsőt kölcsönözzenek, de ha vékonyszálú vagy ritka hajad van, a legjobb, ha elkerülöd a nehéz waxokat és olajokat, amelyek lehúzzák, és ezzel laposabbá teszik a hajat. Helyette formázd a hajad könnyebb, szárító termékekkel, mint például hajhab, amely garantálja, hogy hajad dúsabbnak tűnjön.

Ötödik lépés

Tudd meg, mi áll jól! Mindenkinek megvan a maga személyisége és külseje, ami jól áll neki, legyen szó akár a hajról akár a ruhákról. Fontos, hogy tudd, mikor szükséges kulcsfontosságú változásokat véghezvinned a stílusodban, hogy a legtöbbet hozd ki magadból. Biztosan te sem hordod már kamaszkorod divatos ruháit, alkalmazd ugyanezt a szabályt hajadra is, és légy mindig naprakész. Így például, ha a homlokodnál elkezd hullani a hajad, inkább előrefelé formázd, ahelyett, hogy hátrafelé fésülöd.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése